Történetünk

Ahol minden elkezdődött

Modena, 1946

Közvetlenül a II. Világháború után Olaszország nagyon súlyos állapotban volt: mind anyagilag mind morálisan lerombolva. A gazdaság teljes újjáépítése elsőbbséget élvezett.
Júniusban szavazást tartottak, az olaszoknak el kellett dönteniük, hogy monarchiát vagy köztársaságot szeretnének, néhány évvel később hatályba lépett az új köztársasági alkotmány.

Ivo Borghi, a jelenlegi tulajdonos apja, az újrakezdés reményében és a kávé iránti szenvedélyétől indíttatva megalapította a Ghirlandina kávézót, Modena szimbolumának a Ghirlandia toronynak a tiszteletére.

Modena, 1970

A tulajdoni viszonyokban a generációváltással egyidejűleg bekövetkezett változással a cég Borghi Giovanni Borghié lett és megépült a jelenlegi termelőüzem. Giovanni Borghi, az alapító fia, átvette a cég vezetését. Ez az időszak jelentette az első fontos lépést a kiskereskedőből a valódi vállalattá való fejlődés útján.

A harmadik generáció átveszi a terepet

Modena, 2018

A Caffé Borghi főként regionális szinten működik, erős jelenléttel Modena tartományban. A tapasztalat és a magas szintű minőség tette lehetővé, hogy megjelenjen a szakmai piacon, megalapozva a fogyasztói szegmensben való jelenlétet is. Termékeink megvásárolhatóak a szupermarketekben, zöldségeseknél is.

Claudio Borghi, Giovanni Borghi fia csatlakozott a céghez. A generációs átmenetet már tervezték egy ideje a Borghi családban, a folyamatosság jegyében, azzal a világos és egyértelmű céllal, hogy a családi vállalkozást egy magasabb szintre emeljék mind méretében, mind pedig a nemzetközi piacokat tekintve.

A nemzetközi piacokon való megjelenés első fő állomása Magyarország.